23 de gener del 2011

ProtAgonizo: petit format, gran actriu

Avui diumenge, aquells dies de la setmana que o et trobes amb tu mateix o tens la sensació que ja has fet tard per a tot, ens hem llençat amb un pim pam al costat de la Virreina, a aquesta petita sala que es diu Porta4 i que penso seguir d'aprop a partir d'ara (se'ns gira feina).

El monòleg, ProtAgonizo, que s'hi representava fins avui a càrrec d'Ester Bellver és una bona peça per a un d'aquests diumenges, però també per a qualsevol dia de la setmana, per què no. L'actriu borda una hora i mitja de vivències i reflexions en veu alta sobre la vida de tots (i totes especialment) i també sobre l'ofici d'actor. Veritats nues, com el seu cos despullat durant tot l'espectacle, que ens reconcilien amb la vida i fa que ens deixem de punyetes. Alguns llocs comuns per als que tot(e)s hem passat (léase menstruació, avis, edat, gimnàs, reproducció, plastidecors de colors) fan riure, molt de riure i aquest aire fresc de no-diva també ajuda a acollir-nos dins d'una prosa ben trabada, tot i que d'estil barroc.

Una mica de sacsejada mental per a atròfies de pensament naftalític (l'olor de la nostàlgia segons ella, també del ranci diria jo) que tant trobem a la nostra cultura. Seguirem investigant per trobar altres expressions de txa-txa-txa intel·ligent a la nostra ciutat.

5 comentaris:

  1. Molt bé desatada! Comparteixo totalment. Per a mi va ser un xute vitaminat de veritats i connexions amb la vida real i emocional que tots acumulem. Exterminen l'ornamentació supèrflua i celebrem les interepretacions entregades i plenes de vida.

    ResponElimina
  2. El tenia pendent i al final la feina m'ho ha fet perdre-m'ho i això que puc saltar des de la meva finestra sense haver de sortir al carrer... llàstima...

    ResponElimina
  3. S'arriba on es pot... hi ha tantes coses per veure!

    ResponElimina
  4. Lo d'anar en boles o no és casi el mateix. Bon dia!!

    ResponElimina